Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Никога не бива да оставяте бакшиш, ако се намирате в тези държави Никога не бива да оставяте бакшиш, ако се намирате в тези държави
Facebook Twitter Google+ Оставянето на бакшиш в заведение е проява на добро възпитание, нали? Не навсякъде. Оказва се, че в някои държави етикетът не... Никога не бива да оставяте бакшиш, ако се намирате в тези държави

Оставянето на бакшиш в заведение е проява на добро възпитание, нали? Не навсякъде.

Оказва се, че в някои държави етикетът не позволява да се оставят пари над сметката. Сред тях са Бразилия, Китай, Япония и Нидерландия.Когато става дума за таксиметрови услуги, пък бакшиш не бива да се оставя отново в Бразилия и Япония, както и в Мексико.

В други страни е прието бонусът да е до 10% от сметката.

Сред тях са Италия, Турция, Гърция, Германия, Египет.Във Франция обикновено е добавена 10% такса сервиз.

Въпреки това етикетът изисква и вие да поощрите усилията на персонала.

В Австралия и Нова Зеландия е прието бакшишът да е в размер на 10-15% от сметката. В Канада той скача до 20%. В Южна Африка и Югоизточна Азия е в реда на нещата бакшишът да възлиза на до 13%.Същото се отнася и за Испания и Португалия. В САЩ е добре да оставите с между 15 и 25% повече пари, пише „За жената“.

Още от категорията
Коментари