Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Колко бръчки е нормално да имате на 20, 30 и 40 години? Колко бръчки е нормално да имате на 20, 30 и 40 години?
Facebook Twitter Google+До 25-годишна възраст растежът и развитието на жените продължава, а първите бръчки стават видими след средата на 20-те години. Поради хормоналния дисбаланс,... Колко бръчки е нормално да имате на 20, 30 и 40 години?

До 25-годишна възраст растежът и развитието на жените продължава, а първите бръчки стават видими след средата на 20-те години. Поради хормоналния дисбаланс, регенерирането и производството на колаген и еластant е по-бавно, така че тези процеси са по-бавни.
Първите признаци на стареене могат да бъдат изострени от някои лоши навици на живот, като тютюнопушенето, ниският прием на течности, излагането на стрес и липсата на свеж кислород допълнително увреждат кожата.

Излагането на топлина или на студен въздух е еднакво вредно, а е често срещано в зимните месеци, когато се нагряваме на закрито и излизаме на студен въздух.

Кожа през 20-те години

Кожата на лицето не трябва да има бръчки. Ако линиите на лицето започнат да се появяват преди тридесетте години, това определено е знак за прекомерно излагане на слънцето.
Как да запазите кожата си? – пийте достатъчно вода и следете за качествен сън. Също така, използвайте SPF 30 Cream Factor и ако сте пушач, избягвайте цигарите, за да предотвратите появата на прекомерно стареене на кожата .

Кожата през 30-те години

Това, което е обичайно – след тридесетте години на живот, е появата на фини линии около очите, както и на челото и е съвсем нормално. Също така, появата на няколко надлъжни бръчки между веждите е нормална.
Как да запазите кожата си? – използвайте крем с защитен фактор през цялата година, както и богат хидратиращ крем сутрин и вечер.

Кожата в 40-те

Какво е обичайно? – хоризонталните линии на челото започват да се оформят в края на 30-те и началото на 40-те години на живота. В допълнение, бръчките между бузите и устните се задълбочават и лицата стават по-изразени.
Как да запазите кожата си? – Кремове с ефект на ексфолиация и микродермабразио могат да подобрят състоянието и външния вид на кожата (облекчават щетите от стареене и външни фактори). Разбира се, използването на защитни препарати с SPF от 30 до 50 години е задължително!

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари