Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Пак се запуши канала на мивката, а нямах нищо за отпушване, тогава се сетих за този трик и за секунди си реших проблема Пак се запуши канала на мивката, а нямах нищо за отпушване, тогава се сетих за този трик и за секунди си реших проблема
Facebook Twitter Google+Доста неприятно е когато ви се запуши канала на мивката или този в банята и водата не може да се оттече. Предполагаме,... Пак се запуши канала на мивката, а нямах нищо за отпушване, тогава се сетих за този трик и за секунди си реших проблема

Доста неприятно е когато ви се запуши канала на мивката или този в банята и водата не може да се оттече. Предполагаме, че всеки от вас мрази тези така досадни проблеми с канализацията? Локвите с мръсна вода и пяна оставят неприятни и грозни петна по плочките и след това трудно се почистват.

Най-често запушената канализация е причинена от попаднали в тръбите мръсотия, парчета храна, косми и всичко друго успяващо да залепне в канала. Това най-често довежда до непостоянно налягане на водата, наводнение в помещението и корозия на тръбопровода.

Ако канала ви се е запушил, не бързайте да викате ВИК майстор, а бихте могли да изпробвате тези хитринки:

Ако запушването не е голямо, използвайте: – Сода бикарбонат и оцет .

Напълнете стъклен съд до половината със сода и допълнете с оцет.

Разбъркайте двете съставки и след като започне да кипи сместа я изсипете в канала. Химичната реакция ще помогне да разградите част от замърсяванията в тръбите. Изчакайте 10-15 минути и пуснете горещата вода да отмие мръсотията.

– Сол и сода бикарбонат.

Изсипете половин чаша сол и същото количество сода в запушените тръби. Оставете да престои около 20-25 минути. След това загрейте на котлона гореща вода и я изсипете в канала, за да измиете боклуците полепнали по тръбите. Тези методи биха могли да се ползват и превантивно, преди да се е запушил канала. Правете това 1-2 пъти месечно и ще си спестите бъдещи главоболия, а и доста неприятни миризми.

Ако канала се е запушил сериозно и водата се оттича съвсем бавно, използвайте: – Натриева основа (сода каустик).

Този метод е изпробван от нас и определено върши работа. Можете да купите сода каустик от магазин за домашни потреби. Използвали сме течна в бутилка и на люспи, но определено втората е по-ефикасна и затова по-добре използвайте нея. Може би не знаете, но повечето препарати за отпушване на канали, рекламирани по телевизията и продавани по магазините съдържат сода каустик. Затова смесете люспите с вода, разбъркайте докато се разтворят и изсипете в канала. Не прекалявайте с количеството, за да не повредите тръбите, тъй като химичната реакция предизвиква повишаване на температурата на водата. Тази смес ще разгради доста упорити мръсотии натрупани в тръбите. При използването на сода каустик се отделят вредни пари и висока температура и има опастност от изгаряне. Вземете всички необходими мерки за безопастност. Сложете гумени ръкавици и очила и проветрете добре помещението. Ако химичните реакции не помогнат, идва време за тежката артилерия при отпушването на тръбите. Сигурно не всеки от вас разполага с метална гъвкава сонда за канали, или както я наричат змия.

Затова в случая ще помогне обикновената телена закачалка, която бихме могли да намерим в почти всеки гардероб.

Единственото, което е необходимо да направим е да я изправим и да оформим единия й край като кукичка. По този начин ще можем да достигнем на по-голяма дълбочина в тръбите и да разбутаме наслояванията и да изкараме космите и мръсотията, които за затлачили канала./За жената

Още от категорията
Коментари